Depotstelsel gaat niet door

Depotstelsel gaat niet door

De invoering van het depotstelsel gaat definitief niet door. Het depotstelsel zou de bestaande g-rekeningen vervangen. De invoering van het depotstelsel is enkele malen uitgesteld, maar gaat nu definitief niet door. De huidige werkwijze voor een storting op de g-rekening blijft hierdoor ongewijzigd.

Door een deel van de inleen- of aanneemsom op de g-rekening van de uitlener of onderaannemer te storten, kan onder bepaalde voorwaarden de inleners- of ketenaansprakelijkheid worden beperkt of voorkomen.

Reden beëindiging ontwikkeling depotstelsel
Omdat de belastingdienst zoveel mogelijk teruggaat naar zijn kerntaken, si besloten te stoppen met de ontwikkeling van het depotstelsel.

In maart 2014 werd al bekend dat de invoering van het depotstelsel voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. De belastingdienst wilde zich namelijk eerst samen met de banken en andere betaalinstellingen opnieuw oriënteren op het stelsel.

De bestaande Wet Keten Aansprakelijkheid-depots bij de belastingdienst, waarop rechtstreeks kan worden gestort, zullen op termijn worden opgeheven.

Wilt u hier meer informatie over of wilt u weten of u de juiste risico beperkende maatregelen heeft getroffen om een aansprakelijkstelling te voorkomen? Neem dan contact op met:

mr. L.J. Bouwer
Administratie- en Adviesburo Bouwer BV
Telefoon: 078-6393777

[contact-form-7 id=”254″ title=”Contact”]

lbouwer