Intrekking inactieve BTW-nummers

Intrekking inactieve BTW-nummers

De Belastingdienst heeft een actie voor de BTW op touw gezet voor het terugbrengen van inactieve ondernemingen met een BTW nummer. Medio september stuurt de Belastingdienst een brief aan ondernemers, die minimaal 1 jaar geen btw aan de Belastingdienst hebben afgedragen of in aftrek hebben gebracht.

Actieve onderneming?
Als u deze brief ontvangt, dan verzoekt de belastingdienst u aan te geven of er nog wel sprake is van een onderneming voor BTW doeleinden. Indien u gebruik maakt van een regeling, zoals de landbouwregeling, een ontheffing van administratieve verplichtingen of een andere vrijstelling, dan wordt u verzocht dit aan te geven aan de belastingdienst. U kunt dit kenbaar maken door een brief te sturen aan een speciale afdeling van de belastdienst: Belastingdienst\Nihilaangiften te Heerlen.

Intrekking BTW nummer
Als u de brief niet beantwoord, zal het BTW nummer worden ingetrokken. Houdt u er rekening mee dat u zonder btw-nummer geen gebruik kunt maken van bepaalde regelingen, zoals de verleggingsregeling voor de invoer van goederen en de ondernemersregeling voor bpm op bestelauto’s.

Onderneming gestaakt?
Als u (tijdelijk) bent gestopt met uw onderneming, dan hoeft u niet te reageren op deze brief. De belastingdienst zal dan het BTW nummer intrekken en u daarvan een bevestiging sturen. Let er wel op dat u altijd verplicht bent om alle uitgereikte/klaargezette BTW aangiften in te sturen aan de fiscus.

Mocht u vragen hebben over bovenstaand onderwerp, laat dan hier uw gegevens achter of neem direct contact op met:

mr. L.J. Bouwer RB
Administratie- en Adviesburo Bouwer BV
Telefoon: 078-6393777

Interesse in nadere informatie?

laat dan uw gegevens hieronder achter.

lbouwer