Controle (buitenlandse) btw-identificatienummers

Controle (buitenlandse) btw-identificatienummers

De controle van de geldigheid van een btw-identificatienummer, of naam adres en woonplaats van een klant kan voor de toepassing van BTW tarieven en regeling essentieel zijn. De Europese Commissie heeft hierdoor een apart gedeelte van haar website ingericht.
Klik hier voor de controle van een btw-identificatienummer, of naam adres en woonplaats van een klant.

Na de controle wordt een bevestiging gegeven van de controle. Als u bij uw controle uw eigen btw-identificatienummer hebt ingevuld, dan wordt dit nummer ook getoond op die bevestiging.

Van de meeste lidstaten kan op die site ook de naam- en adresgegevens behorend bij het btw-identificatienummer worden gecontroleerd. Als dit bij een van de lidstaten niet mogelijk is, dan volstaat de  bevestiging van de geldigheid dat het btw-identificatienummer om aan te tonen dat men de controle heeft uitgevoerd. Naast de controle op de geldigheid van het btw-identificatienummer moet uiteraard ook worden voldaan aan de overige vereisten voor het toepassen van het 0% – tarief of de verleggingsregeling.

Wilt u meer weten over de toepassing van het 0%-tarief, de verleggingsregeling of de controle van het btw-identificatienummer,  laat dan hier uw gegevens achter of neem direct contact op met:

mr. Lennard Bouwer
Administratie- en Adviesburo Bouwer BV
telefoon: 078-6393777

[contact-form-7 id=”254″ title=”Contact”]

lbouwer